Menu

Kullanıcı Politikamız

Harmonik Akademi Kullanım Şartları

www.harmonikakademi.com internet sitesine giriş yapan ziyaretçilerimiz Yerel ve Ulusal Kanunlar ile sınırları çizilmiş olan KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) ve GDPR (Avrupa Birliği Kişisel Verilerin Paylaşımı Sözleşmesi) uyarınca aşağıda yazılı maddeleri kabul etmiş sayılır.

1- Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) Uyarısı:

Serkan ÇADIRCI,  www.harmonikakademi.com internet sitesi ve bağlı sosyal medya hesaplarımız üzerinde yapılan paylaşımlar, analizler, tavsiyeler, yorumlar, yazılı, sesli ve görsel içeriklerin tamamı Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.

Yatırım Danışmanlığı Hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy Yönetim Şirketleri, Mevduat Kabul Etmeyen Bankalar ile Müşteri arasında imzalanacak olan Yatırım Danışmanlığı Sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. 

Serkan ÇADIRCI, harmonikakademi.com internet sitesi ve bağlı resmi Sosyal Medya hesaplarında yer alan içerikler sadece farklı teknikler kullanılarak eğitim ve bilgilendirme amaçlı, grafik içeren kişisel görüşlerdir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle harmonikakademi.com ve bağlı sosyal medya hesaplarımızda yer alan bilgi, analiz, grafik ve diğer içeriklere dayanarak yatırım yapılmamalıdır. 3.kişilere herhangi bir yatırım aracını alması yada satması yönünde telkin, talimat yada görüş belirtmiyoruz.

Harmonik Akademi ve Serkan ÇADIRCI’ya ait bilgilendirme kanallarından herhangi birinde bulunan bir içeriği baz alarak yatırım yaptığınızda tüm sorumluluk size aittir.
HarmonikAkademi.com, zararınızdan veya kayıplarınızdan sorumlu tutulamaz. 

2- Kullanıcı Verileri ve Çerez Politikamız

www.harmonikakademi.com internet sitesi ve bağlı sosyal medya hesaplarımızın kullanımı ile ilgili olarak T.C. Kanunlarına uygun olarak bazı kişisel verilerin kayıt altına alınması ve işlenerek izniniz dahilinde 3.kişi veya tüzel kişilerle paylaşılabilmektedir. 

Bu kapsamda HarmonikAkademi.com internet sitesine aktarılan ve kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında toplanan verilere aşağıda yer verilmiştir. Harmonik Akademi Eğitim Sitesi6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları ziyaretçilerimizin ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. www.harmonikakademi.com işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

a- Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK):

Ziyaretçilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür. Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

b- Kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyoruz?

  • https://www.harmonikakademi.com web sitesinden veya mobil uygulamadan işlem yapan ziyaretçilerimizin verdikleri veriler, ziyaretçilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Harmonik Akademi Eğitim Sitesi tarafından işlenmektedir.
  • Harmonik Akademi Eğitim Sitesi’ne ait olan www.harmonikakademi.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.
  • Harmonik Akademi Eğitim Sitesi ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu “Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama” metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.
  • Harmonik Akademi Eğitim Sitesi çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. www.harmonikakademi.com size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, websitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.
  • Harmonik Akademi Eğitim Sitesi online ve ofline olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.
  • Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

c- Çerezleri (Cookies) Nasıl Kullanıyoruz?

  • Harmonik Akademi Eğitim Sitesi çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.
  • Harmonik Akademi Eğitim Sitesi internet sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın izlenmesi dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.
  • Harmonik Akademi Eğitim Sitesi web sitesindeki çerezler ilgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için reklam/tanıtım amacıyla kullanılır. Bu şekilde, web sitesini, mobil uygulamasını kullandığınızda size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz.

d- Üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanıyoruz?

Harmonik Akademi Eğitim Sitesi web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” ya da “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz.

e- Kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyoruz?

Harmonik Akademi Eğitim Sitesi, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

  • web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden ziyaretçinin kimlik bilgilerini teyit etmek,
  • iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
  • satış yapılması durumunda “Mesafeli Satış Sözleşmesi” ve “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun” ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
  • elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi” ve “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun”  ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
  • kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
  • ziyaretçilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “ziyaretçilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak”  ilgilenebileceğiniz konu veya ürünler hakkında bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,
  • memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan giriş yapan ziyaretçileri tanıyabilmek ve yakın çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
  • anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili ziyaretçilerimizi bilgilendirebilmek,
  • hizmetlerimiz ile ilgili şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
  • yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek.

f- Kişisel verilerinizi nasıl koruyoruz?

Harmonik Akademi Eğitim Sitesi ile paylaşılan kişisel veriler, gözetim ve kontrolümüz altındadır. harmonikakademi.com, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak/uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

g- Kişisel verileriniz paylaşılır mı?

Ziyaretçilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, ziyaretçi izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak ziyaretçimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır. 

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Harmonik Akademi Eğitim Sitesi sorumlu değildir.

Kişisel verileriniz Harmonik Akademi Eğitim Sitesi partnerleriyle, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve memnuniyeti sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

h- Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir?

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

  1.  işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2.  işlenmişse bilgi talep etme,
  3.  işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4.  yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  5.  eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  6.  KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  7.  aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  8.  münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9.  KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.
  10.  Başvuru formu için tıklayınız

j- Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

Kişisel verilerinizi  bilinçli ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

k- Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Bu kapsamda yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmemiz için ziyaretçilerimizin bizimle doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde  iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:

Google Chrome:Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet Explorer:Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Mozilla Firefox:Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.
Opera:Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
Safari:Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.